Bavarois litchis-framboises

Bavarois litchis-framboises

4.7 133 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions

Składniki

Le biscuit
  • 230 g de sucre en poudre
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 6 blancs d'œufs
Le bavarois
  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 250 g de litchis en boîte (fruits et sirop), réserver 3-4 pour la finition
  • 300 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
  • 2 blancs d'œufs
Le montage
  • 250 g de framboises fraîches et quelques-unes pour la finition
  • 20 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées (opcjonalnie) et grossièrement concassées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330 kcal / 1381 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...