Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g basmati rice
- 1150 g water
- 1 tsp salt
- 1 carrot, cut into thin slices (approx. 5mm)
- ½ red capsicum, cut into strips
- 1 broccoli (approx. 200 g), cut into florets
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 4 garlic cloves
- 3 eschalots
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 40 g tamarind paste
- 30 g fish sauce
- 45 g palm sugar
- 2 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696.8 kJ / 404 kcal
- Białko
- 40.9 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1070.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken fusilli with mushrooms
40min
Prawn and noodle stir-fry
25min
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
Chicken and prawn noodles
30 min
Prawn noodle curry
10min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Thai noodle and seafood salad
50min
Quick prawn stir-fry
20min
One pot pasta with chorizo
35min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 godz. 15 min
Linguine with salmon and herbs
25min