Wersje kompatybilne
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and peanut sauce
- 1000 g skinless chicken thigh fillets, cut into halves
- 250 g roasted unsalted peanuts
- 2 garlic cloves
- 400 g coconut milk
- 30 g ketjap manis
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced
- 1 ½ tsp salt
- 300 g jasmine rice
- 1000 g water
Chilli-cucumber salad
- ½ continental cucumber, deseeded and cut into thin slices
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 1 bunch fresh coriander (approx. 30 g), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 30 g honey
- 40 g soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3148.5 kJ / 749.6 kcal
- Białko
- 46.4 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1460.4 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream and chicken enchiladas
1 Std. 10 Min
Sticky sesame chicken
40 Min
Asian-style pork noodles
1 Std.
Chicken and cashews
55 Min
Beef and potato massaman curry
2 godz. 10 min
Chiang Mai noodles
25 min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Easy satay chicken
40 Min
Chicken pad thai
55 Min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min