Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Białko
- 54.9 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 699.9 mg
Alternatywne przepisy
Mexican chicken stew
40 min
Quick massaman beef curry
40 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 min
Aromatic chicken pilaf
1 godz. 20 min
Moroccan chicken with couscous
45 min
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Beef ragu
1h 25min
Lamb korma
4h
Chilli beef with lemon feta
30 min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 min
Harissa lamb with green couscous
40 min