Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon feta
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 200 g Danish feta, cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground black pepper
Beef
- 5 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into pieces
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp ground paprika
- 2 tbsp ground turmeric
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 50 g tomato paste
- 400 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1000 g beef rump steak, cut into pieces (2-3 cm)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3095.2 kJ / 736.8 kcal
- Białko
- 67.8 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 864.6 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40min
Easy satay chicken
40min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Beef stroganoff
35min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35min
Moroccan chicken and couscous salad with sweet potato soup
45min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Mongolian lamb hot pot
3 godz. 25 min