Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 3 garlic cloves
- 225 g red onion, cut into quarters
- 100 g celery stalks, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 180 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 250 g dry red wine
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 - 2 pinches white sugar
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691.2 kJ / 402.7 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 471.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apricot chicken risotto
30 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Chicken cacciatore
50min
Lamb spezzatino
1 godz. 45 min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Beef stroganoff
35min
Beef "Burgundy"
40 Min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Chorizo meatballs and potato stew
40 Min
Chorizo and chicken pasta
50min