Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- 850 g hot water
- 1 ½ tsp salt
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g red onion, cut into 12 wedges, segments separated
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground paprika
- 500 - 600 g lamb rump steak, trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
- 1 - 2 tbsp harissa paste, to taste (see Tip)
- 8 - 10 Dutch carrots, trimmed and cut into halves lengthways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices (5 mm)
- honey, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2578 kJ / 613.8 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1398.8 mg
Alternatywne przepisy
Asian-style pork noodles
1 Std.
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Moroccan chicken with couscous
45min
Layered lamb curry
1 Std.
Chilli beef with lemon feta
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Hoisin pork bowl
30min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Lamb spezzatino
1h 45min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min