Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- 850 g hot water
- 1 ½ tsp salt
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g red onion, cut into 12 wedges, segments separated
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground paprika
- 500 - 600 g lamb rump steak, trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
- 1 - 2 tbsp harissa paste, to taste (see Tip)
- 8 - 10 Dutch carrots, trimmed and cut into halves lengthways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices (5 mm)
- honey, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2578 kJ / 613.8 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1398.8 mg
Alternatywne przepisy
Chilli beef with lemon feta
30 min
Thai red chicken curry
30 min
Lamb Moussaka
1 Std. 30 Min
Layered lamb curry
1h
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Hoisin pork bowl
30 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min
Thai beef salad with noodles
1h
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Chiang Mai noodles
25 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min