Paprika chicken with sour cream sauce

Paprika chicken with sour cream sauce

4.5 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only
    6 sprigs
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • sweet paprika
    3 tsp
  • tomato paste
    40 g
  • white wine
    100 g
  • water
    50 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • sour cream plus extra for serving
    100 g
  • skinless, boneless chicken thighs trimmed (optional) and cut into halves
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 427.8 mg
Białko 46.2 g
Kalorie 2324.8 kJ / 553.5 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Węglowodany 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...