Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 3 tsp sweet paprika
- 40 g tomato paste
- 100 g white wine
- 50 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g sour cream, plus extra for serving
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed (optional) and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324.8 kJ / 553.5 kcal
- Białko
- 46.2 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 427.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 min
Chilli beef with lemon feta
30min
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30min
Chorizo and chicken pasta
50 min
Meatballs in red pepper sauce
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 min
Sticky sesame chicken
40 min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Spiced lamb pie
40 min
Beef ragu
1h 25min