Moroccan chicken and cauliflower cous cous

Moroccan chicken and cauliflower cous cous

4.0 533 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • almonds
    70 g
  • fresh coriander leaves and stems
    5 - 6 sprigs
  • red onion
    1
  • garlic cloves
    3
  • sea salt plus extra to season
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ¼ tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    1 - 2 pinches
  • paprika
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • ground cumin
    1 ½ tsp
  • chicken thighs cut into pieces (2-3 cm)
    600 g
  • cauliflower broken into florets
    500 g
  • butter
    20 g
  • water
    500 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped
    5 - 8 sprigs
  • lemon juice only, to taste
    ½ - 1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 605.9 mg
Białko 34.4 g
Kalorie 1718.9 kJ / 409.3 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...