Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 800 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 250 g couscous
- 50 g sunflower oil
- 500 g water
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g brown onion, cut into halves
- 60 g pitted green olives
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 60 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2717.8 kJ / 647.1 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40 min
Butter chicken
55 Min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Easy satay chicken
40 min
Chilli con carne
45min
Chicken pad thai
55 Min
Moroccan chicken with couscous
1 godz. 5 min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Chicken cacciatore
50 Min