Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle

Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle

4.4 513 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Chicken
  • chicken breast cut into strips (approx.1 cm)
    700 g
  • lemon juice
    50 g
Spinach and almond pesto
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm), plus extra to serve
    50 g
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • blanched almonds
    30 g
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
Pasta
  • water
    1200 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • salt for seasoning
  • ground black pepper for seasoning
  • tagliatelle pasta nests (see Tips)
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 636.6 mg
Białko 58.3 g
Kalorie 3598.3 kJ / 856.8 kcal
Tłuszcz 37.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 69.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...