Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 2 cm piece fresh ginger
- 6 sprigs fresh mint, leaves only
- 6 sprigs fresh coriander, roots and stalks (leaves reserved for garnishing)
- 40 g rice wine vinegar
- 40 g pure maple syrup
- 40 g tamari
- 1 tbsp tahini (see Tips)
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 tsp miso paste
- 2 tsp sesame oil
- 200 g extra firm tofu, cut into pieces (1 cm thick x 2-3 cm length)
Salad
- 1600 g water
- 200 g frozen edamame beans
- 200 g dried soba noodles
- 1 carrot (approx. 100 g), cut into matchsticks
- 1 Lebanese cucumber (approx. 100 g), cut into halves lengthways, deseeded and thinly sliced
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 80 g snow peas, cut into thin slices
- 1 fresh chilli, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1986.3 kJ / 472.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 1206.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Sweet and sour tempeh
50min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Satay noodle salad
35min
Yasai miso ramen
35min
Soba noodle mee goreng
40min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1 Std.
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 Std. 30 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Chilli con tempeh
20 Min