Wersje kompatybilne
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 100 g prosciutto, cut into pieces (3 cm)
- 300 g zucchini, cut into halves lengthways, then cut into pieces (1.5 cm)
- 500 g fresh button mushrooms, cut into halves
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 753 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 717.8 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed zucchini (300 g)
15 Min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 Min
Cauliflower gratin
1 Std.
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Pearl rice meatballs
2h
Butternut pumpkin soup, fish with rice and vegetables, apple-pear crumble
1 Std.
Cauliflower mash
25 Min
Eggplant rotolo
1h 40min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 godz. 5 min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Warm cabbage dish
15 Min