![Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/591DA23D-E0CA-4098-9E7C-F398ADD3098F/Derivates/E7797321-D0AD-46E7-A1D8-7604F7382540.jpg)
Wersje kompatybilne
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 100 g prosciutto, cut into pieces (3 cm)
- 300 g zucchini, cut into halves lengthways, then cut into pieces (1.5 cm)
- 500 g fresh button mushrooms, cut into halves
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 753 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 717.8 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 分钟
Savoury potato bundt
1 godz. 55 min
Mushrooms with pistachio butter
35min
Sautéed prawns
15 分钟
Mushroom stroganoff
20 分钟
Cauliflower mash
25 dk
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Turmeric fish
30 Min
Cauliflower "fried" rice
45 分钟