Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g hot smoked trout (see Tips)
- 120 g water
- 1 tsp gelatine powder
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 60 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 120 g cream cheese
- 2 - 3 drops Tabasco® sauce (optional)
- 120 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756.6 kJ / 418.3 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 316.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Smoked salmon mousse
5min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Leek and smoked salmon dip
55min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Creamed spinach
15min