![Smoked trout pâté Smoked trout pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2198BCDD-DE52-4A7C-A729-C2C88E07F1A3/Derivates/F08AF1C1-DE4A-4A8E-8B63-FBC4B82621B2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g hot smoked trout (see Tips)
- 120 g water
- 1 tsp gelatine powder
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 60 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 120 g cream cheese
- 2 - 3 drops Tabasco® sauce (optional)
- 120 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756.6 kJ / 418.3 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 316.9 mg
Alternatywne przepisy
Walnut and blue cheese shortbread
1 Std. 20 Min
Chicken liver pâté
2h 20 min.
Hearty seafood chowder
45 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Caesar salad dressing
10 min
Mayonnaise
5 Min
Zesty avocado with crab
10 min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min
Thai-style fish cakes
30 min
Creamy tomato and basil soup
30 min