![Parmesan baskets with goat's cheese mousse Parmesan baskets with goat's cheese mousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46A5B07B-60E4-423C-986A-4C8219665729/Derivates/F54B803E-41F0-4FC4-9F75-F8CB72389FDE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's cheese mousse
- 350 g fresh goat's cheese, softened
- 150 g pouring (whipping) cream
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Parmesan baskets
- 280 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- ½ Granny Smith apple, cut into matchsticks (see Tips)
- ½ raw beetroot, cut into small cubes (5 mm)
- 40 g walnuts, cut into pieces
- micro herbs, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 520.7 kJ / 124 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 264.9 mg
Alternatywne przepisy
Camembert with cranberries and almonds
30 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Citrus seafood salad
1 Std.
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Steak tartare
30 min
Pineapple and orange glazed ham
2h
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1 Std. 35 Min
Steak tartare
10 min
Japanese-style dressing
5 Min
Baked salmon cheesecake
26h 35 min