Parmesan baskets with goat's cheese mousse

Parmesan baskets with goat's cheese mousse

4.0 11 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 pieces

Składniki

Goat's cheese mousse
  • fresh goat's cheese softened
    350 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
Parmesan baskets
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    280 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Assembly
  • Granny Smith apple cut into matchsticks (see Tips)
    ½
  • raw beetroot cut into small cubes (5 mm)
    ½
  • walnuts cut into pieces
    40 g
  • micro herbs for garnishing (optional)

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 124 kcal / 520.7 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 0.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 264.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...