Wersje kompatybilne
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parfait au chocolat
- 300 g pouring (whipping) cream
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces (approx. 2 cm)
- 1 egg yolk
- 2 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp orange liqueur (see Tips)
Raspberry coulis
- 200 g fresh raspberries (see Tips)
- 100 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Macerated summer berries
- 300 g fresh mixed berries (e.g strawberries, blueberries, raspberries)
- 1 tbsp caster sugar
- 1 tbsp orange liqueur (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2347 kJ / 559 kcal
- Białko
- 6.915 g
- Węglowodany
- 65.117 g
- Tłuszcz
- 30.673 g
- Błonnik
- 4.337 g
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55min
Chocolate fondants
30min
Chocolate mousse
3h 20min
Profiteroles
2h 15 min.
Mocha ice cream cake with Champagne snaps
9h 40min
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Blackberry meringue cake
3 Std. 55 Min
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Traditional crème brûlée
25h
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
Almond and pear tart
40min
Christmas tiramisu
24h 20min