Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g water, plus an extra 1 tablespoon
- 500 g green beans, trimmed and cut into small pieces (5 mm)
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 2 tsp curry powder
- ½ tsp ground turmeric
- 150 g apple cider vinegar
- 80 - 100 g white sugar
- 1 tsp salt
- 1 tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625.6 kJ / 149 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 379 mg
Alternatywne przepisy
South African curry mince
45 min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
South African yellow rice
20 min
Sago custard puddings
35min
Traditional bobotie
1h 30 min
Curried pickled fish
49h
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Tin Can Mealie Bread
25 min
Milk tart
3h
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25min
Mealie bread
55 min