Urządzenia i Akcesoria
Curried green beans
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
water plus an extra 1 tablespoon620 g
-
green beans trimmed and cut into small pieces (5 mm)500 g
-
brown onion cut into quarters150 g
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
curry powder2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
apple cider vinegar150 g
-
white sugar80 - 100 g
-
salt1 tsp
-
cornflour1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
379 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
625.6 kJ /
149 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malva pudding
50 min
Mealie bread
55 min
South African yellow rice
20 min
Pumpkin fritters
35 min
Malva Pudding
55 min
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Vetkoek (fet-cook)
1 godz. 35 min
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min
Roasted eggplant
1 godz. 35 min
South African curry mince
45 min
Brinjal (eggplant pickle)
1 godz. 30 min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 godz. 10 min