![Croquembouche monoporzione Croquembouche monoporzione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/875cc539-a5da-4432-b4cb-99b6bcd54cdb/Derivates/7c005f71-5986-46e2-bf9a-094c7a100a86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 250 g di acqua
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova da 60 g
Farcitura
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 - 40 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 2 - 3 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Salsa al cioccolato
20 Min
Glassa di zucchero
10 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Slitta di Natale di pan di zenzero
25 Std. 30 Min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2h 30min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3h
Cupolette al limone
9 Std.
Chiffon cake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1 Std. 10 Min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 godz.