Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 250 g di acqua
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova da 60 g
Farcitura
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 - 40 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 20 g di zucchero a velo
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 2 - 3 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Freakshake gusto macarons
2j 40 menit
Pavlova ai frutti di bosco
5 godz. 30 min
Sticky toffee pudding
1h
Lemon meringue pie
3 Std.
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40 Min
Pasta Choux
2 Std.
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Madeleine al lime
35min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1j 10 menit
Madeleine al limone
4j 45 menit
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 Std. 25 Min
Torta Sacher
3 Std. 30 Min