![Crescia sfogliata urbinate Crescia sfogliata urbinate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b07ab23a-fe5e-4f18-8319-6bb5509103cc/Derivates/706b26bf-0c2a-42ed-8d8b-cf6745c7ec4d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 40 g di olio di arachidi
- 200 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina tipo 00 q.b.
- 150 g di strutto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pasta all'uovo
1 Std.
Ciambella ciociara
3h
Piadina romagnola
15 Min
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Torta al testo
1 Std.
Piadina romagnola farcita
55min
Ciambella romagnola
1 Std.
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Tigelle
3h 50min