Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 40 g di olio di arachidi
- 200 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina tipo 00 q.b.
- 150 g di strutto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crescia al formaggio
3h 10min
Pasta all'uovo
1 Std.
Piadina romagnola
15 min
Piadina romagnola farcita
55min
Torta di tagliolini
4h
Gnocco al forno con i ciccioli
4 Std. 50 Min
Cappelletti reggiani
2 godz.
Pane per hamburger
3h 20min
Bretzel (di Luca Montersino)
3 godz.
Passatelli
45 min
Strozzapreti pasticciati
1 Std. 40 Min
Tigelle
3h 50min