Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al pistacchio
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 3 cucchiai di pasta di pistacchio
Copertura al pistacchio
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 1 cucchiaino di pasta di pistacchio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 866.8 kJ / 208.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al pistacchio (TM6)
3h
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 godz. 20 min
Bignè cake
4 godz.
Bignè menta e cioccolato
4 godz.
Bignè all'amarena
3h
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30min
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4 godz.
Code di aragosta con crema pasticcera
6u.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2sa
Bignè al cioccolato
3h
Bignè con crema pasticcera
3h