Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 120 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova (da 60 g)
- 3 tuorli
- 170 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di fecola di patate
Crema cappuccino
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 80 g di frumina
- 20 g di caffè solubile
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Bagna al caffè
- 50 g di zucchero
- 200 g di acqua
- 90 g di caffè espresso
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Torta della nonna
1h 30min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1h 20min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Semifreddo veloce al caffè
1h
Diplomatica
3 Std. 30 Min
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7 Std.
Torta foresta nera
3 Std.
Torta cremosa al limone
2h 30 min