Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)

Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)

4.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
24 pezzi

Składniki

Crema pasticcera
  • di latte intero
    500 g
  • di zucchero di canna
    70 g
  • di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
    50 g
  • uova
    2
  • tuorli
    2
  • stecca di vaniglia i semini
    1
    1 cucchiaino raso di estratto di vaniglia naturale
Pasta choux
  • di farina di riso consentita da prontuario
    80 g
  • di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
    70 g
  • di acqua
    250 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    20 g
  • uova
    5

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 114 kcal / 475 kJ
Białko 3.87 g
Tłuszcz 6.02 g
Węglowodany 10.98 g
Błonnik 0.22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...