![Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine) Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35339504-0130-4849-B481-6A6ABE727A17/Derivates/275468A2-6B8C-487C-8F20-CE519862099F.jpg)
Wersje kompatybilne
Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 70 g di zucchero di canna
- 50 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 2 uova
- 2 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino raso di estratto di vaniglia naturale
Pasta choux
- 80 g di farina di riso, consentita da prontuario
- 70 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 250 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 20 g di zucchero
- 5 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 475 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.87 g
- Węglowodany
- 10.98 g
- Tłuszcz
- 6.02 g
- Błonnik
- 0.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1h 10min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 godz. 50 min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pasta choux (senza glutine)
1h 20min
Pasta frolla (senza glutine)
2 godz. 45 min
Pasta all'uovo (senza glutine)
1h 15min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 min
Besciamella (senza glutine)
15 min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min