Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 4 uova (circa 200 g)
- 200 g di zucchero
- 60 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
- 50 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema agli agrumi
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 1 limone, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
Terminare la preparazione
- 250 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 100 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2320 kJ / 555 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Taralli al limoncello
45min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Torta soffice al profumo di arance
55p
Pan di Spagna
1h
Pan di Spagna
1h 50min
Torta soffice all'arancia
2h
Torta cappuccino
2h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55p
Crostata meringata all'arancia
30min
Curd all'arancia
40min