Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia

Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia

4.4 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • uova (circa 200 g)
    4
  • di zucchero
    200 g
  • di amido di mais (maizena)
    60 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di latte
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Crema agli agrumi
  • uova
    2
  • di zucchero
    100 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di panna (30-40% di grassi) fredda
    500 g
  • limone la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
    1
  • arancia la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
    1
Terminare la preparazione
  • di succo di arancia spremuto fresco e filtrato
    250 g
  • di acqua
    100 g
  • di zucchero
    10 g
  • arancia preferibilmente biologica, a fette
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 555 kcal / 2320 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 28.6 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...