Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia

Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia

4.4 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 4 uova (circa 200 g)
  • 200 g di zucchero
  • 60 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di latte
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema agli agrumi
  • 2 uova
  • 100 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone
  • 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 1 limone la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
  • 1 arancia la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
Terminare la preparazione
  • 250 g di succo di arancia spremuto fresco e filtrato
  • 100 g di acqua
  • 10 g di zucchero
  • 1 arancia preferibilmente biologica, a fette

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 555 kcal / 2320 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 28.6 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...