Torta all'arancia e crema tropicale

Torta all'arancia e crema tropicale

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 fette

Składniki

Torte all'arancia
  • di burro morbido, a pezzi + q.b.per imburrare
    225 g
  • di zucchero semolato
    200 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di scorza d'arancia tritata
    1 cucchiaio
  • uova (circa 53-63 g l'uno)
    4
  • di farina bianca istantanea
    225 g
  • di sale
    1 pizzico
Meringhette
  • di zucchero semolato
    100 g
  • albumi
    2
  • di colorante alimentare arancione
    1 cucchiaino
Salsa tropicale al mango
  • di zucchero semolato
    30 g
  • di mango maturo a pezzi
    100 g
  • di succo d'arancia spremuto fresco
    30 g
Crema al formaggio
  • di zucchero semolato
    200 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    100 g
  • di burro morbido, a pezzi
    100 g
  • di scorza d'arancia tritata
    1 cucchiaio
  • kiwi a fettine
    1
  • prugna a spicchi sottili
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 519 kcal / 2172 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...