Torta crema e cioccolato

Torta crema e cioccolato

3.2 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • uova
    4
  • di zucchero
    150 g
  • di olio di riso
    50 g
  • di farina tipo 00
    110 g
  • di fecola di patate
    130 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Crema alla vaniglia
  • di latte intero
    650 g
  • tuorli
    5
  • di zucchero
    100 g
  • stecca di vaniglia
    1
  • di frumina
    50 g
  • di caffè espresso
    150 g
Glassa al cioccolato
  • di cioccolato fondente a pezzi
    300 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 481 kcal / 2012.5 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 58.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 66.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...