Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 150 g di zucchero
- 50 g di olio di riso
- 110 g di farina tipo 00
- 130 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema alla vaniglia
- 650 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia
- 50 g di frumina
- 150 g di caffè espresso
Glassa al cioccolato
- 300 g di cioccolato fondente a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012.5 kJ / 481 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 66.4 mg
Alternatywne przepisy
Torta panna, fragole e lamponi
2sa
Torta di crêpes tiramisù
6h 30 min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Pan di Spagna
1h
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 godz. 20 min
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1h
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Torta cappuccino
2sa
Torta tripla al cioccolato
3hod. 55min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Torta foresta nera
3h