![Parrozzo Parrozzo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07DBFFD7-63E3-4FB0-93CB-30418975CA4C/Derivates/7C866E57-077C-4EE1-BACB-1D3EE7A2E827.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 250 g di mandorle pelate e tostate
- 5 uova
- 250 g di zucchero
- 150 g di olio di semi di girasole
- 40 g di liquore all'amaretto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaini rasi di cannella in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di burro
- 50 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3406 kJ / 814 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 51.3 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci
1 Std. 50 Min
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1 Std. 30 Min
Mostaccioli al mosto cotto
1u.
Pizza di pasqua dolce
3sa
Maritozzi
11 Std.
Fiadoni
1u.
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Tarallucci alla confettura di uva
2 Std.
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 Min
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45 Min
Pesche dolci
2 Std.