Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 250 g di mandorle pelate e tostate
- 5 uova
- 250 g di zucchero
- 150 g di olio di semi di girasole
- 40 g di liquore all'amaretto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaini rasi di cannella in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di burro
- 50 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3406 kJ / 814 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 51.3 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1 godz. 30 min
Crescia al formaggio
3 godz. 10 min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Tarallucci alla confettura di uva
2h
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Bocconotto
2h
Ciambellone veloce allo yogurt
40 min
Ciambella all'acqua
1 Std.
Chiffon cake bicolore
1 godz. 30 min
Fiadoni
1 Std.
Chiffon cake al limone
1 godz. 30 min
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min