Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
Pasta sfoglia
- 100 g di burro congelato a pezzi
- 100 g di farina di forza 180 W
- 40 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 250 g di latte intero
- 3 tuorli
- 50 g di zucchero
- 50 g di frumina
- 180 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 5 g zucchero a velo
Bagna al Rum
- 200 g di acqua
- 130 g di zucchero
- 20 g di Rum
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2149.9 kJ / 513.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millefoglie veloce
3 godz. 50 min
Torta di crêpes tiramisù
6h 30min
Crema al burro al cacao
10min
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Diplomatica
3 godz. 30 min
Crema diplomatica
30 Min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Bignè con crema pasticcera
3 godz.
Tronchetto al tiramisù
4 Std.