Torta Diplomatica

Torta Diplomatica

4.1 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
Pasta sfoglia
  • 100 g di burro congelato a pezzi
  • 100 g di farina di forza 180 W
  • 40 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
  • zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
  • 250 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 50 g di zucchero
  • 50 g di frumina
  • 180 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 5 g zucchero a velo
Bagna al Rum
  • 200 g di acqua
  • 130 g di zucchero
  • 20 g di Rum
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 513.8 kcal / 2149.9 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 64.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 91 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...