![Torta Diplomatica Torta Diplomatica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3808e671-62ac-4911-903a-3c08770377a6/Derivates/3b7c6459-0b50-4300-b0ce-09348e130239.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
Pasta sfoglia
- 100 g di burro congelato a pezzi
- 100 g di farina di forza 180 W
- 40 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 250 g di latte intero
- 3 tuorli
- 50 g di zucchero
- 50 g di frumina
- 180 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 5 g zucchero a velo
Bagna al Rum
- 200 g di acqua
- 130 g di zucchero
- 20 g di Rum
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 18610 kJ / 4448 kcal
- Białko
- 81.5 g
- Węglowodany
- 551.4 g
- Tłuszcz
- 212.9 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 godz.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Torta mimosa gelato
3h 30min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Torta bignè al cioccolato bianco
1 godz.
Besciamella veloce
15 min
Torta cappuccino
2 Std.
Diplomatica
3h 30min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Crostata classica alla frutta mista
1 godz. 20 min
Tartellette alla frutta fresca
7h 5min