Profiterole bianco

Profiterole bianco

4.2 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
18 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 50 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema al cioccolato fondente
  • 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 250 g di latte
  • 50 g di zucchero
  • 25 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
Copertura al cioccolato bianco
  • 100 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 350 g di panna (min. 30% di grassi)
  • riccioli di cioccolato q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 209 kcal / 875 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...