Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al cioccolato fondente
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 250 g di latte
- 50 g di zucchero
- 25 g di farina tipo 00
- 1 uovo
Copertura al cioccolato bianco
- 100 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 350 g di panna (min. 30% di grassi)
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 min
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Profiteroles
2h
Cupcake mimosa
1h
Tartufi con cuore al cocco
6h 50 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Torta alle 3 mousse
5 Std. 30 Min
Cream tart
4h
Crema chantilly
35min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Bignè al cioccolato
3 Std.