![Profiterole bianco Profiterole bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/01A91DD5-2990-4C31-B08C-40AF51B09AED/Derivates/2fbc5c36-b1bb-445b-b0f5-1e6398eadc02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina
- 3 uova
Crema al cioccolato fondente
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 250 g di latte
- 50 g di zucchero
- 25 g di farina
- 1 uovo
Copertura al cioccolato bianco
- 100 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 350 g di panna (min. 30% di grassi)
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Profiteroles
2h
Glassa di zucchero
10 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Tartellette alla frutta fresca
7h 5min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Glassa al cioccolato
20 Min
Cream tart
4h