Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- 150 g di mandorle pelate
- 220 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 250 g di uova (circa 5)
- 200 g di confettura di lamponi
Crema ai lamponi
- 350 g di lamponi freschi
- 90 g di latte
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti e il bacello
- 3 tuorli
- 60 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- codette colorate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2673 kJ / 639 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella alle mele con gocce di cioccolato
1 Std. 30 Min
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45 Min
Ciambella classica
55 Min
Ciambella farcita allo yogurt
2 godz.
Gelato biscotto gianduia
7 Std.
Baci di dama calabresi
1h
Torta di ciliegie
1 Std. 30 Min
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Ciambella allo zafferano
50 Min
Ciambella al cioccolato
1 Std. 30 Min
Biscottini ad occhio di bue
1h 10min