Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 5 g di lievito di birra fresco
- 225 g di acqua + q.b.
- 500 g di farina manitoba
Impasto rosetta
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di lecitina di soia (opcjonalnie)
-
1
cucchiaino raso di malto d'orzo
lub 1 cucchiaino raso di miele - 85 g di acqua
- 100 g di farina manitoba + q.b.
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Panini al latte
4h 50min
Ciabattine veloci
3h 10 min.
Baguette tradizionale
15h 35min
Baguette
4h
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Panini all'olio
3h 10 min.
Pane al semolino
4h
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane barese
6h 15 min.
Ciabatte (di Luca Montersino)
14h 15 min
Rosette
5óra 20p