Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kochstück
- 100 g Roggenkörner
- 350 g Wasser
- 30 g Leinsamen
- 50 g Haferflocken
- 50 g Erdnüsse, geröstet, ungesalzen
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Sonnenblumenkerne zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Amaranth-Brötchen
9 Std.
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Möhren-Körner-Brote
15h
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 Min
Körnerbrötchen
2h 50min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min