Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot

Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot

4.5 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 40 min
1 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    190 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    15 g
  • Roggenmehl Type 1150
    150 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    160 g
  • Quark, 20% Fett (Österreich: Topfen)
    100 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    400 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • italienische Kräuter, getrocknet (z.B. Thymian, Oregano, Basilikum, Rosmarin)
    3 TL
  • Öl zum Einfetten
  • Anstellgut (bzw. Sauerteig)
    1 TL
  • Salbeiblätter frisch
    2 - 3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 69 g
Kalorie 8501 kJ / 2129 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 26.4 g
Węglowodany 397 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...