![Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c718b2e0-72d5-4887-bb5a-e4ff0707031a/Derivates/5238e32c-5fb2-4fbf-bc6a-9a40ffd3e4d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 190 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 150 g Roggenmehl Type 1150
Hauptteig
- 160 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Quark, 20% Fett (Österreich: Topfen)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 3 TL italienische Kräuter, getrocknet (z.B. Thymian, Oregano, Basilikum, Rosmarin)
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Anstellgut (bzw. Sauerteig)
- 2 - 3 Salbeiblätter, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 8501 kJ / 2129 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 26.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilchbrot
18h
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Bauernbrot
16h 15min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Gewürzbrot
16h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min