Urządzenia i Akcesoria
Müsliweckerl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 godz. 30 min
12 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser100 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96075 g
Quellstück
-
Haselnüsse40 g
-
Dinkelflocken50 g
-
Haferflocken50 g
-
Rosinen30 g
-
Cranberrys, getrocknet40 g
-
Wasser220 g
-
Sonnenblumenkerne30 g
-
Leinsamen30 g
Hauptteig
-
Wasser zum Verdünnen des restlichen Sauerteiges
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Honig25 g
-
frische Hefe10 g
-
Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)150 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten15 g
-
Dinkelflocken3 EL
-
Leinsamen1 EL
-
Sesam2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1218 kJ /
296 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5.7 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min