Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 130 g di olio di semi di girasole
- 100 g di latte freddo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Penne ai peperoni
- 100 g di gherigli di noci
- 150 g di peperone giallo a pezzi
- 50 g di peperone arancione a pezzi
- 40 g di burro
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3678 kJ / 879 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle melanzane
45 min.
Fusilli e melanzane
25 min.
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min.
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 min.
Penne risottate carciofi e zucca
40 min.
Penne melanzane e menta
50 min.
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min.
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min.
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 min.
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min.
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 min.