Wersje kompatybilne
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orecchiette di quinoa
- 200 g di farina di quinoa
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Sugo allo speck e funghi
- 30 g di pecorino a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
- 200 g di funghi champignon a fette
- 350 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 min.
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2 Std. 45 Min
Sugo all'amatriciana
50 min.
Trofie pesto e champignon
30min
Polpette di Altamura con sugo di peperoni
1h
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30 min.
Ragù di funghi
1h 10 min.
Sugo all'arrabbiata
20 min.
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1h 5 min.
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Risotto funghi, salsiccia e olive
35min