Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quadrucci
- 120 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Minestra
- 50 g di pecorino Romano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cubetti di lardo
- 50 g di cubetti di prosciutto crudo
- 500 g di piselli freschi
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1656 kJ / 396 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Zuppa di lenticchie
50 min
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Zuppa di baccalà
1 godz.
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Fagioli con le cotiche
1h 45min
Maltagliati di farina di mais al ragù
2sa 10 dk
Zuppa patora
1h 20min
Anellini alla pecorara
2 Std.