![Quadrucci e piselli in brodo Quadrucci e piselli in brodo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95DD6262-0A65-4D1A-9EBC-E2E3E7653815/Derivates/6EDF4427-9652-4879-AFBE-7C2958626162.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quadrucci
- 120 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Minestra
- 50 g di pecorino Romano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cubetti di lardo
- 50 g di cubetti di prosciutto crudo
- 500 g di piselli freschi
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1656 kJ / 396 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli cannellini
40min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1sa
Zuppa di ceci e polpettine
50min
Pasta e fagioli
50min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 Std. 10 Min
Minestra di vongole con maltagliati
1h 30min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 dk
Minestra di pane e lenticchie
55 dk
Pasta e lenticchie
50min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 dk
Pasta e ceci
40min
Zuppa di farro e fagioli
1sa