Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonych porzeczek, świeżych
- 200 g jabłek, kwaśnych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 350 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4352 kJ / 1038 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem malinowy
40min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Powidła wiśniowe
1h 55min