
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
- 200 g serka kremowego śmietankowego
- 40 - 60 g chrzanu, tartego ze słoika
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 123 kcal / 515 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Pomidorowy serek topiony
1 godz.
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta z sera owczego
10 min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta śródziemnomorska
15 min