Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 150 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 20 g Öl
- 1 Dose Sauerkraut, klein (Abtropfgew. 285 g)
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 1 Prise Kokosblütenzucker
- 100 g Cabanossi, in Scheiben
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Kohlsuppe
45 min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1h
Würziger Gemüsetopf
35 min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40min
Paprika-Curry-Suppe mit Rindfleisch
50min
Sauerkrautsuppe
1h
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min