Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen

Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen

4.0 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Möhren gelb, in Stücken (1 cm)
    250 g
  • Möhren orange, in Stücken (1 cm)
    250 g
  • Möhren violett, in Stücken (1 cm)
    250 g
  • Kartoffeln in Stücken (1 cm)
    250 g
  • Wasser
    550 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Muskat
    2 Prisen
  • Öl zum Braten
  • Nürnberger-Bratwürstchen
    16

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25 g
Kalorie 3232 kJ / 778 kcal
Tłuszcz 62 g
Błonnik 8.6 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...