Seelachs auf Curry-Grünkohl

Seelachs auf Curry-Grünkohl

3.1 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Äpfel in Spalten (1 cm)
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    40 g
  • Grünkohl gezupft
    600 g
  • Curry
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Seelachsfilet (à 150 g)
    4 Stücke
  • Cayenne-Pfeffer
    4 Prisen
  • Limetten Bio, in Spalten
    2
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 36 g
Kalorie 1454 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...