Erbsen-Krabben-Suppe

Erbsen-Krabben-Suppe

2.9 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Möhre (100 g), in Stücken
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 EL
  • Estragon, getrocknet
    1 TL
  • Erbsen, TK aufgetaut
    450 g
  • trockener Weißwein
    300 g
  • Nordseekrabben
    150 g
  • Sahne
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 1087 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...