Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Möhre (100 g), in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 750 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 EL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 300 g trockener Weißwein
- 150 g Nordseekrabben
- 150 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado-Tomaten-Suppe
40min
Kartoffelsuppe mit geräuchertem Lachs
35 Min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 Min
Tomatensuppe mit Geflügel
30 Min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Erbsencremesuppe
25 min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 Min
Grüne Kartoffelsuppe mit Lachs
30 Min
Mallorquinische Fischsuppe
35 Min