Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Möhre (100 g), in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 750 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 EL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 300 g trockener Weißwein
- 150 g Nordseekrabben
- 150 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krebssuppe
45 min
Erbsencremesuppe
25min
Petersilien-Rahm-Suppe
35 min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 min
Garnelen-Eintopf
45 min
Feta-Cremesuppe
35 min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30min
Mallorquinische Fischsuppe
35 min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50 min
Avocado-Tomaten-Suppe
40 min