Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 450 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 600 g grüne Bohnen, frisch, schräg in Stücke geschnitten (2-3 cm)
- 600 g Milch
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 TL Mehl
- 500 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 752 kJ / 179 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Buttermilchsuppe
35min
Salzschneidebohnen
45 min.
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1h 20min
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45 min.
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Grünkohleintopf mit Würstchen
1h 20min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 min.
Käse-Porree-Suppe
30min
Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben
35min
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15 min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min.