Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 450 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 600 g grüne Bohnen, frisch, schräg in Stücke geschnitten (2-3 cm)
- 600 g Milch
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 TL Mehl
- 500 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 752 kJ / 179 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Grünkohleintopf mit Würstchen
1 Std. 20 Min
Mett-Porree-Suppe
40 min
Sauerkraut-Eintopf
35 min
Steckrüben-Eintopf
45 min
Sauerkrautsuppe
1 godz.
Bouneschlupp (Saarland)
40 min
Käse-Porree-Suppe
30 Min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min
Salzschneidebohnen
45 min
Buttermilchsuppe
35 min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 Min