Wirsingsuppe mit Rinderklößchen

Wirsingsuppe mit Rinderklößchen

3.8 417 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Rinderhackfleisch
    300 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    1 ½ - 1 ¾ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Wirsing in Stücken
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln klein, halbiert
    2
  • Möhre (80 g), in Stücken
    1
  • Öl
    20 g
  • Tomatenmark
    10 g
  • Wasser
    800 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Worcester-Sauce
    2 EL
  • Porree (ca. 120 g), in dünnen Ringen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 1374 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...