Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 30 g Sonnenblumenöl
- 840 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Estragon, getrocknet
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 20 g Speisestärke
- 70 g Sahne
- 200 g Krabben, geschält
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Sekt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelcremesuppe
40min
Petersiliencremesuppe weiß-grün mit Chips
40min
Spargel-Curry-Suppe
50min
Eierlikör-Sabayon
15min
Feta-Cremesuppe
35min
Erbsen-Krabben-Suppe
35min
Tomaten-Fisch-Suppe
35min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Tomatensuppe mit Orangensaft
40min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50min