![Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg) Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B7CF6F9-E159-4DC3-A9F5-4E301D46E418/Derivates/BBF86BF9-2086-4FA5-AE64-C7D6328B2485.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 30 g Sonnenblumenöl
- 840 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Estragon, getrocknet
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 20 g Speisestärke
- 70 g Sahne
- 200 g Krabben, geschält
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Sekt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Garnelenklößchen-Suppe
20min
Currycremesuppe mit Spargel und Krabben
35min
Pfeffermakrelen-Suppe
35min
Krebssuppe
45min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Erbsen-Krabben-Suppe
35min
Forellencremesuppe
40min
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30min
Lachscremesuppe
20min
Andalusische Fischsuppe
50 min
Mallorquinische Fischsuppe
35min