Urządzenia i Akcesoria
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Möhren in Stücken150 g
-
Sonnenblumenöl30 g
-
Wasser840 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Estragon, getrocknet1 TL
-
Erbsen, TK aufgetaut450 g
-
Speisestärke20 g
-
Sahne70 g
-
Krabben, geschält200 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Sekt150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
935 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Pfeffermakrelen-Suppe
35 Min
Forellen-Erbsen-Terrine
7 Std. 45 Min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30 Min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 Min
Erbsen-Krabben-Suppe
35 Min
Gorgonzola-Törtchen mit Birne
1 Std. 30 Min
Asturische Fischsuppe
35 Min
Bloody Mary Suppe
25 Min
Forellencremesuppe
40 Min
Glühweinsabayon
10 Min
Lachscremesuppe
20 Min