Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mangold, Stiele und Blätter getrennt, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 80 g Porree (weiße und hellgrüne Teile), in Stücken
- 10 g Öl
- 150 g Knollensellerie
- 300 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Zitronensaft
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30min
Kohlsuppe mit Geflügelbällchen
2h 30 min
Sauerkraut-Eintopf
35 min
Hackbällchen-Suppe
35 min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 Min
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40 Min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 Min
Linsen-Auflauf
1 godz. 20 min
Italienischer Gemüseeintopf
40 Min
Pilz-Gemüse-Topf
35 min
Gemüsesuppe alla Nonna
50min