Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Scheiben (1 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 1 Dose Safran (0,1 g)
- 200 g Sahne
- 220 g Milch
- 2 EL Olivenöl
- 3 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
- 30 g Butter
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
15 min
Zwiebel Relish
5 Min
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35min
Paptert mit Biltong, Pilzen und Feta
1h 15 min.
Ingwerdip
5 Min
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35min
Bloody Mary Suppe
25 min.
Camembert-Soufflé
45 min.
Spinat-Kokos-Cremesuppe
35min
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
1h 5 min.
Radieschensuppe
25 min.
Kartoffelpüree, italienisch
45 min.