Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran

Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran

4.5 93 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Kartoffeln mehligkochend, geschält, in Scheiben (1 cm)
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Safran (0,1 g)
    1 Dose
  • Sahne
    200 g
  • Milch
    220 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Knoblauchzehen in dünnen Scheiben
    3
  • Butter
    30 g
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...