Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Kartoffeln mehligkochend, geschält, in Scheiben (1 cm)1000 g
-
Salz1 ½ TL
-
Safran (0,1 g)1 Dose
-
Sahne200 g
-
Milch220 g
-
Olivenöl2 EL
-
Knoblauchzehen in dünnen Scheiben3
-
Butter30 g
-
Pfeffer2 - 3 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cheat-Day
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eton Mess
4 godz. 20 min
Geröstete Safranmandeln
1 godz. 30 min
Gewürzpaste für Fischbrühe
40 min
Garnelen mit grünem Tee (龙井虾)
4 godz. 20 min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 min
Schwarze Linguine
45 min
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35 min
Hähnchen mit Maronen und Eierpudding (板栗烧鸡和布丁)
1 godz. 10 min
Pulpo
2 godz.
Bloody Mary Suppe
25 min
Aligot mit Speck und Frühlingszwiebeln
50 min
Kartoffelpüree, italienisch
45 min