Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basilikum-Petersilien-Pesto
- 40 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 25 g Petersilie, abgezupft
- 60 g Basilikum, abgezupft
- 2 Prisen Salz
- 60 g Rapskernöl
- Olivenöl zum Bedecken
Pastasotto und Lammkotelettes
- 40 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 25 g Butter
- 250 g Nudeln, Sorte Risoni
- 60 g trockener Weißwein
- 600 g Wasser, kochend heiß
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Olivenöl
- 12 Lamm-Stielkotelettes
- 6 Prisen Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 200 g Cherry-Tomaten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2869 kJ / 686 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 487 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindertatar mit Kapern und Aioli
1 Std. 25 Min
Boeuf Bourguignon
1h 30min
Ossobuco
1h 20min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Pappardelle mit Lammragout
1h
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15min
Kalbsleber venezianisch
40min
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1h
Hackbällchen mit Zitronensauce
45min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40min
Lachsbällchen auf Spinatrahm
45min