Pastasotto mit Pesto und Lammkotelettes

Pastasotto mit Pesto und Lammkotelettes

3.6 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Basilikum-Petersilien-Pesto
  • Mandeln
    40 g
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Petersilie abgezupft
    25 g
  • Basilikum abgezupft
    60 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Rapskernöl
    60 g
  • Olivenöl zum Bedecken
Pastasotto und Lammkotelettes
  • Schalotten
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter
    25 g
  • Nudeln Sorte Risoni
    250 g
  • trockener Weißwein
    60 g
  • Wasser kochend heiß
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Olivenöl
    20 g
  • Lamm-Stielkotelettes
    12
  • Salz
    6 Prisen
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Cherry-Tomaten
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 686 kcal / 2869 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 487 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...