Urządzenia i Akcesoria
Gegrillte Salzwasserscampi mit Knoblauch-Soja-Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen4
-
Olivenöl50 g
-
Sesamöl25 g
-
Sojasauce hell150 g
-
Ketjap Manis (süßlich sämige Sojasauce aus Indonesien)30 g
-
Zuckersirup (Läuterzucker)200 g
-
Ingwer, in Sirup (30 g)2 Stückchen
-
Curry (Madras)½ TL
-
Scampis groß (Langostinos)12
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1689 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Meeresfrüchte-Cocktail
10 min
Sylter Guacamole
10 min
Moules et frites
45 min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min
Caesar Salad zu Thunfischsteak mit Pfeffersauce
10 min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 min
Garnelen mit Queller und Thai-Basilikum
30 min
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Muscheln mit Sahnesauce
30 min
Aglio e Olio für Spaghetti
10 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min