Urządzenia i Akcesoria
Gegrillte Salzwasserscampi mit Knoblauch-Soja-Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen4
-
Olivenöl50 g
-
Sesamöl25 g
-
Sojasauce hell150 g
-
Ketjap Manis (süßlich sämige Sojasauce aus Indonesien)30 g
-
Zuckersirup (Läuterzucker)200 g
-
Ingwer, in Sirup (30 g)2 Stückchen
-
Curry (Madras)½ TL
-
Scampis groß (Langostinos)12
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1689 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Cevapcici-Spieße aus Lammfleisch mit Fetadip
30 min
Lammkoteletts mit scharfer Tamarinden-Mango-Sauce
1 h
Garnelen-Tacos
30 min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3 h 15 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Meeresfrüchte-Cocktail
10 min
Marinierte Lammkoteletts mit Maisdip
3 h 30 min
Shrimpscocktail mit Zitrusvinaigrette
1 h
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 h 15 min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min
Muscheln mit Sahnesauce
30 min