Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta

Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta

3.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • mixed fresh herbs leaves and tender stems, e.g. sage, parsley, thyme
    30 g
  • water
    500 g
  • Brussels sprouts trimmed, halved
    900 g
  • shallots halved
    110 g
  • pancetta diced (approx. 5 mm)
    220 g
    220 g smoked bacon, diced (approx. 5 mm)
  • unsalted butter diced
    30 g
  • cooked chestnuts, peeled
    200 g
  • sweet Marsala wine
    60 g
  • maple syrup
    1 Tbsp
  • fine sea salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400 kcal / 1674 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...