![Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee44a24b-a247-4c7b-834f-b9981d8d00fa/Derivates/5837746b-bda8-4f9d-b2c9-3c8bef5f4075.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mixed fresh herbs, leaves and tender stems, e.g. sage, parsley, thyme
- 500 g water
- 900 g Brussels sprouts, trimmed, halved
- 110 g shallots, halved
-
220
g pancetta, diced (approx. 5 mm)
lub 220 g smoked bacon, diced (approx. 5 mm) - 30 g unsalted butter, diced
- 200 g cooked chestnuts, peeled
- 60 g sweet Marsala wine
- 1 Tbsp maple syrup
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Honey Parmesan Parsnips
50min
Carrot and Swede Mash
20 min
Red Onion Gravy
25 min
Dauphinoise Potatoes
50min
Honey Glazed Carrots
30min
Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce
1h
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2u.
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Steamed Beef with Ground Rice
1h
Leftover Turkey and Veg Bake
1h
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40min
Beef and Ale Stew
2 godz. 20 min